09.10.2013.

Genova

Krajem 2011. godine Hrvoje Krištofić "Žikac" okupio je novi autorski bend u Međimurju kojem je bilo dosta nekreativnosti na međimurskoj i hrvatskoj glazbenoj sceni. Bend kasnije nazvan „Genova“ ubrzo je počeo sa radom i stvaranjem, u suradnji sa Dubravkom Fijačkom.

Hrvoje je na studiju Glazbene pedagogije u Mariboru upoznao klavijaturista Roka Mikeca, također Međimurca, s kojim je odlučio osnovati bend koji će se zvati Genova. Nakon potrage za ostalim članovima benda, dvojac je stabilizirao postavu i prijavio se za čakovečki Demo Fest početkom 2012. na kojem je i pobijedio.

Postavu benda čine Hrvoje i Tamara Korunek kao vokali, Rok Mikec za crno-bijelim tipkama, Dino Blažeka na bas gitari, Patrik Jambrošić na gitari, gitarist Alen Horvat i Karlo Petrović za bubnjevima.

Pobjedom na Demo Festu, Genova je dobila mogućnost snimanja tri pjesme u međimurskom glazbenom studiju Jazbini u kojem snima i poznati čakovečki bend Kom3dija. Snimljene su pjesme: "Biti ništa" koja je izdana kao prvi singl, a za pjesmu je snimljen i videospot. Nakon toga su u suradnji sa producentom Vjekoslavom Magdalenićem snimili pjesmu „Otporan na metke“ za koju je također snimljen i videospot te aktualna "Ona je rijeka". Zbog dobre atmosfere i zadovoljni dobrim zvukom benda odlučili su nastaviti suradnju.

Materijal Genove kreće se u okvirima pop, rock, jazz i funk žanrova, a bend se ne želi ograničavati. U planu je snimanje albuma koji bi trebao izaći 2014. godine. Bend se ponosi, prije svega, svojom raznovrsnošću i spremnosti da se okuša u više podžanrova pop i rock glazbe.