25.04.2014.

THE ANSWER

Novi hrvatski bend pod imenom THE ANSWER! počeo je kao studijski projekt u zagrebačkom studiju Soundcage. Nastao je neobaveznom suradnjom dva srednjoškolska prijatelja koji se u glazbenom svijetu predstavljao kao Rob Sugar i Michael Brown i producenta Mr.Twenty ( klavijaturist grupe JINX ). Dvojac je uskoro dobio pridružene članove Sauvage de Joura i Matta Skoru s kojima su se ubrzo našli na pozornici INmusic festivala, održanog u Zagrebu 2013.godine. Kako bi snimili album do kraja, bend se trenutačno skoncentrirao na studijski rad no unatoč tome promoviraju svoju glazbu svirkama po hrvatskim klubovima.

THE ANSWER! je originalno imao ideju stvarati glazbu na engleskom jeziku te su ubrzo nakon okupljanja 2012.godine snimili pjesme 'If I Had U' i 'Where Is Our Love' s namjerom plasmana istih na inozemno tržište. No, igrom slučaja i inspiracije, odlučili su snimiti te iste pjesme i na hrvatskome jeziku. Iako su hrvatske verzije zaživjele u istome aranžmanu, poruka pjesama je nova i originalna što je na kraju rezultiralo dvostrukim i dvojezičnim prvim singlom pod imenom "Ako sam sam"/"If I Had U".

Dok je hrvatska verzija premijerno emitirana na CMC-u na petak 13.12., engleska se inačica već vrti na većem broju inozemnih radija (Free Denver radio, A.S.S.K.,  Rebel Radio, IndieCast, Channel 93.3 Denver, Xsite radio...), a također su i predstavljeni na Jim Galletly show-u na Amazing radiju i to kao iznimka jer su bili jedini bend na programu koji nije iz Velike Britanije.

THE ANSWER! je također izabran za izvođača mjeseca za siječanj na Wilder1Radio.com i uvršten na Indie Top 50 mixtape za 2013.godinu na visokoj 7.poziciji od strane Coast2Coast magazina (SAD).

"Ne želimo se ograničavati postojećim glazbenim stilovima, tako da ćete na našem debitantskom albumu naići na zanimljivu glazbenu mješavinu popa, rocka, soula, hip-hopa i bluesa." - Michael Brown