25.04.2014.

Sraz

Sraz je zagrebački bend kojeg čine: Petar Milošević (vokal), Darko Mihaljević (gitara, vokal), Roko Kerovec (bas, vokal), Domagoj Holjevac (bubnjevi)Radi se o momcima koji se poznaju znatni dio svojih – glazbom isprepletenih - života. Odrastajući u novozagrebačkim kvartovima tijekom devedesetih imaju mnogo toga zajedničkog, dobrog i lošeg. „Preživjevši“ svoje adolescencije, sa novim perspektivama a starom ljubavlju spram glazbi, okupljaju se ponovo kako bi udružili svoje kreativne energije i stvarali glazbu, nastavljajući tamo gdje su ranije „zapeli“. Ovo udruženje ne izgleda toliko kao kolektivno skladanje već kao kaotičan sraz glazbenih ideja i osobnosti članova benda, no prasak koji se pritom oslobađa nije destruktivan već kreativan. Ovaj specifični stvaralački proces istaknut je upravo imenom benda.

Petar Milošević, kao autorski „power-house“, autor je većine tekstova i bazičnih melodija koje potom ostatak benda kuha u svojim glazbenim interpretacijama razrađujući ih u nepredvidivim smjerovima. No bez suvišnih mistifikacija; ovdje se radi o pop glazbi pristupačnih tema i pitkih tekstova s kojima se većina slušatelja može identificirati na nekoj razini. No stilska osebujnost glazbe SRAZ-a je u spajanju stilova i glazbenih rješenja koje ne bismo očekivali u pop pjesmi, povezujući na taj način lako i zahtjevno, poznato i nepoznato, predvidivo i iznenađujuće.

Bend je potpisao za Croatia Records i krenuo sa postupnim izdavanjem singlova. Namjera im je svakim novim singlom iznenaditi slušatelje mijenjajući sliku o sebi i svojoj glazbenosti. Sve bi ovo trebalo dovesti SRAZ do svoje publike koju u konačnici žele susresti na live svirkama što je u središtu interesa i strasti benda.