25.04.2014.

Londiner

Londiner je novi indie/rock sastav nastao u jesen 2011. godine u Zagrebu. I ako je naizgled riječ o mladom bendu, članovi benda sviraju u različitim bendovima i formacijama preko osam godina. Debitantski album naziva „Sve te stvari čine se u pravu, ali nisu“ je snimljen u zagrebačkom sound studiju “Chicken” pod producentskom palicom Vedrana Kovačića – Belog (Abroad experiments, Tranzistor) a izaći će u okrilju izdavačke kuće Dallas Records na jesen. Prvi singl "Mene tražiš" se održao deset tjedana na top listi "cener" radija 101 a i na mnogim drugim radijima npr. (čakovec, makarska, šibenik, dubrovnik) ...Londiner predstavljaju novi singl Billboard kao najavu za debitantski album „Sve te stvari čine se u pravu, ali nisu“ u izdanju Dallas Recordsa.

"Billboard" (kao i cijeli album) snimljen je u Sound Studiju Chicken u Zagrebu, dok je za radnju spota odabran intiman prostor Zagrebačkog kazališta ITD. Valja spomenuti Zorana Kulušića-Nerala, Denisa Dunaja  iz „Frame the streeta“  kao i Silvija Lonačarića koji su svojim iskusnim okom pomogli snimiti odlične kadrove. Ideju, koncept i montažu u cijelosti potpisuje sam gitarist benda Ivan Vidak – Buljan.

Londiner su ovaj singl promovirali prije dva dana u Vintage Industrial Baru gdje su održali fantastičan nastup zajedno s bendovima Gatuzo, Samosvjetlo i Dora Maar u sklopu klupskog programa Good Vibrations.Članovi:
Antonino Šimić / Šime Lalić / Antonino Šimić, Šime Lalić, Marin Stojan, Ivan Vidak - Buljan