25.04.2014.

Acoustic Souls

Acoustic Souls domaći je rock bend koji dolazi iz Đakova i s dvije akustične gitare izvodi autorske pjesme na engleskom jeziku.

Vlastiti album prvijenac “The Road”, snimili su u Zagrebu i ostali na zagrebačkoj adresi, a koncertna se promocija očekuje na jesen 2014. godine u   Hrvatskoj i regiji. Bend čine Tomislav Užarević (vokal i gitara) i Vjekoslav Valetić-W SoulBear (gitara i vokal).Dvojac je zajedničke talente udružio prije nepune tri godine, iako su oba glazbenika izvan okvira benda, postigla zapažene glazbene rezultate.

Tomislav je glavni vokal iznimnih glazbenih mogućnosti, a golemo je iskustvo stekao u vlastitom bendu THP, iza kojeg stoji izdan autorski CD i brojni  nastupi. Umijeće sviranja tamburice koje je svladao kao član đakovačkog KUD-a Tena, danas mu je od presudnog značaja u stvaranju glazbenih  aranžmana i definira njegov vlastiti instrumentalni potpis. W SoulBear je osnivač benda i glazbom se bavi 20 godina. Svojedobno je bio jedan od osnivača  đakovačkog benda Nova, dobitnika nagrade RVG-a, čija su 4 studijska albuma pohvaljeni od kritike i publike, a jedan je dvostruko nominiran za  diskografske nagrade, Crni Mačak i Porin. Struka ga je okitila titulom jednog od ponajboljih domaćih bas gitarista, dok se danas ističe jedinstvenim  akustičnim "finger picking" stilom.

Dvojac se udružuje u travnju 2011.g. i kreće s ambicioznim rasporedom nastupa u prosjeku, svaki drugi dan diljem Hrvatske. U početku izvode strane  rock hitove s Billboard ljestvica u vlastitim akustičnim aranžmanima i obradama, istovremeno pripremajući autorski album, “The Road”. Ljubavlju prema  glazbi, izrazitom energijom i učestalim nastupima, osvojili su simpatiju publike i okupili brojne fanove, a njihov specifičan glazbeni izričaj, doveo ih je na poziciju jednog od najrespektabilnijih rock dueta u regiji.